maanantai 18. elokuuta 2014

syömisestä ja syöttötuolista

Tälläkertaa postausta tulee vähän Wiljamin syömisestä, siitä mitä hän syö, mikä on herkkua, mikä on nounou. Wiljam on ollut alusta asti vähän huono syömään kiinteitä. Tiedä sitten eikö vaan oikein kelpaa jotkut tietyt, vai pärjääkö hän vaan pienemmällä ravinnolla. Maitoa menee nykyään hyvin, juomisenkin kanssa oli pieni stoppi jokuaika sitten, mutta nyt maito maistuu hyvin. Meillä juodaan siis nyt tutteli2:sta. Korvikkeellahan ollaan menty siitä eteenpäin kun Wiljam oli 2kk paikkeilla.

Wiljam on pääosin syönyt kaupan purkkiruokaa. Alussa yritin tehdä itse ruuat, mutta ne eivät jostain syystä meinanneet millään kelvata. Nykyään menee vaihtelevasti mun oma tekemää ruokaa, mutta pääasiassa syö kaupan purkkia. Poika on aika valikoiva että mitkä ruuat kelpaa ja mitkä ei, esimerkiksi on tykännyt alusta asti enemmän liha-kasvissoseista kuin hedelmäsoseista. Liha-perunasose on ollut tähän asti tosi suosikki! Sille suu aukeaa aina :D Samaten puuro on yksi suosikki hedelmäsoseen kera. Vähän vielä suu menee suppuun kun ruoka on sellaista missä on vähän paloja, ei siis ihan sileää, mutta pikkuhiljaa paremmin alkaa ne palatkin menemään suusta alas.

Nyt kun poika istuu jo hyvin syöttötuolissa, oon alkanut tarjota sormiruokaa, lähinnä hedelmiä ja kasviksia, tykkää niitä järsiä. Välillä sitten myös jauhelihaa ym, mitä itsekkin syömme. Näin on helppo syödä itsekkin siinä samalla, kun tarjoan pojalle käsin syötävää. Kovin paljon niistä ei varmaan vielä mahaan mene, kun tykkää leikkiä, mutta pikkuhiljaa :) Pikkuhiljaa jos siirtyisi enemmän ja enemmän syömään samaa ruokaa kuin mekin.
Nyt kun 10kk ikä lähestyy, aloitamme varmaan totuttelemaan pikkuhiljaa myös maitotuotteisiin. Meillä osataan jo aika hyvin juoda nokkamukista, tosin hieman avustusta tarvii ;) Millaisia ruokailijoita teiltä löytyy?

Meiltä löytyy BRIO grow syöttötuoli, ja oon kyllä tykännyt! Siihen ei tarvitse ylimääräistä pehmustetta, vaan tuoli itsessaan on tuollaista jotain nahkajuttua? joka on pehmeä. Toki alussa kun ei istunut kunnolla, tuettiin tyynyillä. Materiaali on myös sellaista, että ei haittaa vaikka sotkee, lähtee tahrat hyvin pois. Tuolissa on "valjaat" mitkä voi laittaa kiinni varmuuden vuoksi, että lapsi pysyy tuolissa hyvin.Tuolin käyttöikä on myös todella pitkä, nämä valkoiset reunukset/tuet, saa irrotettua, ja lapsi voi sitten kiivetä tuolille syömään samalle korkeudelle vanhempien kanssa, sittenkun on isompi. Tähän saisi sellaisen tarjottimenkin, mutta meillä on mennyt ihan näin ilmankin. Tykkään myös syöttötuolin ulkonäöstä, jotenkin kiva kun tuo selkänoja pyöristyy noin :)
Hyväää alkanutta viikkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. teillä on ihana syöttis! olisin halunnut meillekin sellasen, mutta huutismyyjä teki oharit :/ olis ollut niin paljon kivamman näköinen kun perus tripp trapp..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tykkään kans :) Ja kun se on pehmeäkin, ei tarvi erikseen pehmusteita:)

      Poista